Glavni koordinator Vlade na otvaranju privredno-turističke manifestacije „Kobasica fest 2024“

Glavni koordinator Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Željko Antić danas je prisustvovao otvaranju privredno-turističke manifestacije „Kobasica fest 2024“ koju organizuje „Voćni klub“ iz Brčkog. Manifestacija je okupila oko 20 učesnika iz BiH i regiona na kojoj su posjetioci imali priliku da uživaju u raznovrsnoj ponudi proizvoda kao što su kobasice, kulen, sir, rakija, vino i drugi proizvodi.

Image for news

Glavni koordinator Vlade kazao je da je ovo jedna od manifestacija koja doprinosi razvoju privrede i turizma u Distriktu.

„Ovakve i slične manifestacije su od izuzetnog značaja za Brčko distrikt BiH jer pružaju priliku da se promovišu i naši lokalni proizvodi i proizvođači čime direktno doprinosimo razvoju našeg privrednog i turističkog potencijala. Vjerujemo da će ovaj festival postati ključni događaj u našem kalendaru koji će privlačiti sve više posjetilaca i učesnika iz cijelog regiona“, kazao je Antić.

Koordinator „Voćnog kluba“ Savo Lukić naglasio je da je „Kobasica fest“ idealna prilika za lokalne proizvođače da razmijene iskustva sa kolegama iz regiona.

„S ponosom predstavljamo bogatu ponudu tradicionalnih proizvoda koji su ujedno i dio bogate gastronomske ponude našeg kraja. Nastojaćemo da svake godine obogatimo sadržaj i privučemo još veći broj posjetilaca i izlagača kako bismo ojačali našu zajednicu i promovisali našu kulturnu baštinu“, kazao je Lukić.

Manifestaciju „Kobasica fest 2024“ otvorio je predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić.