Gradonačelnik darovao prve bebe i obradovao 750 mališana paketićima

4.1.2021. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić darovao je prve bebe rođene u novoj godini novčanim iznosom od po 500 KM. Prve porodilje u Brčkom u 2021. godini su Slađana Arsenić i Ljiljana Milojević, a bebe su rođene 2. januara.

Image for news

Gradonačelnik je uz čestitke porodicama poručio da grad skromnim poklonom nastavlja tradiciju darivanja prvih beba. „Sretne porodice su dobile najljepši poklon za novu godinu, a obradovali su i nas prvim stanovnicima naše lokalne zajednice. Želim im mnogo zdravlja i radosti te da uživaju u blagodatima roditeljstva“, poručio je gradonačelnik Kadrić.

Gradonačelnik je u skladu s tradicijom obradovao 750 mališana novogodišnjim paketićima i to svu djecu vrtića „Naša djeca“, štićenike Centra za mentalno zdravlje u Brčkom, učenike odjeljenja djece s posebnim potrebama u III. osnovnoj školi i mališane u humanitarnom naselju Prutače.

„Poštujući epidemiološke mjere, a prije svega čuvajući zdravlje sebe i drugih, ove godine nismo organizovali posjete Bolnici i vrtićima. Bez obzira na to, nadam se da smo obradovali naše stanovnike novogodišnjim poklonima“, rekao je gradonačelnik Esed Kadrić.