Gradonačelnik prisustvovao tradicionalnoj kulturnoj manifestaciji „Dani MZ Šatorovići“

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prim. dr. Zijad Nišić prisustvovao je tradicionalnoj manifestaciji „Dani MZ Šatorovići“ koja je ove godine ponudila bogat kulturni i zabavni program.

Image for news

Gradonačelnik je tom prilikom istakao značaj ovakvih manifestacija koje čuvaju kulturno naslijeđe i zajedništvo u Brčko distriktu BiH.

„Ove manifestacije su ključne za očuvanje identiteta i tradicije. Zahvalan sam svim učesnicima i organizatorima koji su uložili puno truda i posvećenosti da bi ova manifestacija bila uspješna i njihov rad i entuzijazam su pravi primjer zajedništva i ljubavi prema našoj kulturi“, kazao je Nišić.

Organizatori manifestacije također su se zahvalili svima koji su dali podršku i pridonijeli uspjehu događaja. Istakli su da su ovakvi susreti od velike važnosti za jačanje zajednice i očuvanje kulturnog identiteta.

„Radujemo se budućim susretima i nadamo se da će 'Dani MZ Šatorovići' i dalje rasti i da će privlačiti sve veći broj posjetilaca kako bi uživali u sadržajima koji su značajni za Distrikt, ali i za našu mjesnu zajednicu i njen kulturni život“, kazali su organizatori.