Gradonačelnik uručio diplome brčanskim ekonomistima

7.11. 2023. Na Ekonomskom fakultetu Brčko Univerziteta u Istočnom Sarajevu upriličena je svečana dodjela diploma studentima prvog i drugog ciklusa studija. Diplome su uručili gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prim. dr. Zijad Nišić i dekan Ekonomskog fakulteta Brčko prof. dr. Srđan Lalić.

Image for news

Gradonačelnik Nišić čestitao je bivšim studentima na postignutom uspjehu naglasivši da to nije samo njihov uspjeh, nego uspjeh i profesora i roditelja.

„Ponosan sam što je na ovom fakultetu proizvedeno mnogo mladih obrazovanih ljudi. Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine će nastaviti podržavati ovaj trend i svakako računamo da ćete svoja znanja i vještine inkorporirati u našu lokalnu zajednicu, da gradite svoju budućnost, ali i budućnost Brčko distrikta BiH“, istakao je gradonačelnik.

Šef Odjeljenja za obrazovanje Zoran Bulatović je rukovodstvu Ekonomskog fakulteta Brčko čestitao na dosadašnjem radu te poželio mnogo sreće u budućem radu ističući da je ovo odjeljenje uvijek na raspolaganju.

Dekan Ekonomskog fakulteta Brčko prof. dr. Srđan Lalić istakao je da je misija ovog fakulteta da se broj studenata poveća.

„Smatrajte da jednom kada se uđe u porodicu Ekonomskog fakulteta, nije cilj da se izađe, nego da uvodimo nove generacije i da nas iz godine u godinu bude sve više“, istakao je Lalić.

Ekonomski fakultet u Brčkom ove godine obilježava 47 godina postojanja.