Gradonačelnik i dogradonačelnik održali sastanak s rukovodstvom JP „Komunalnog Brčko“

1.10.2018. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić i dogradonačelnik Anto Domić danas su održali sastanak s ravnateljem JP „Komunlnog Brčko“ Mirsadom Đapom, predsjednikom Upravnog odbora Antom Ilićem, te rukovoditeljima radnih jedinica ovoga poduzeća i razgovarali o tekućem poslovanju, trenutačnom stanju u ovom poduzeću kao i mogućnostima potpore komunalnom poduzeću.

Image for news

Gradonačelnik je nakon sastanka kazao da su određene mjere koje su Skupština i Vlada donijeli u okviru konsolidacije stanja u ovom poduzeću dale rezultate i da rukovodstvo poduzeća pokazuje veoma visoku odgovornost prema obavljanju poslova.

„Rukovodstvo poduzeća pokazuje veoma visoku odgovornost prema obavljanju onih poslova koji su u njihovoj nadležnosti i spremni su predložiti neka nova kvalitetna rješenja. Razgovarali smo i o izmjenama Zakona o komunalnim djelatnostima i mi smo dali sebi jedan rok da to pokušamo završiti do konca godine. Bilo je riječi i o potrebi da se kroz rebalans proračuna osiguraju odgovarajuća sredstva za obavljanje poslova koji su u nadležnosti ovog poduzeća, kao što je nabava određene mehanizacije i sl. Također, vjerujem da ćemo uz pomoć JP „Komunalnog Brčko“ i Odjela za komunalne poslove doći i do određenih kvalitetnih rješenja koja će odrediti strateške pravce. Vodoopskrba, uključenje lokalnih vodovoda u cjelokupan sustav i sl., sve su to aktivnosti kojima ćemo se baviti u narednom razdoblju“, kazao je Milić.

Gradonačelnik je naglasio da se na sastanku razgovaralo i o osiguravanju kvalitetne opskrbe električnom energijom i da će se tim pitanjem zajednički baviti u narednom razdoblju.



Dogradonačelnik Brčko distrikta BiH Anto Domić kazao je da izvršna vlast i javna poduzeća rade zajednički na podizanju kvalitete komunalnih usluga za stanovnike Distrikta.

„S tim ciljem danas smo uspostavili jedan katalog pitanja koja trebamo određenom dinamikom i u skladu s političkim razgovorima i političkom potporom rješavati. Komunalno je jedno od najvažnijih javnih poduzeća u Distriktu i njegov rad izravno utječe na svakog čovjeka koji živi ovdje, na prostoru Distrikta, i zato je važno zajedno rješavati pitanja“, kazao je Domić.

Ravnatelj JP „Komunlnog Brčko“ Mirsad Đapo kazao je da je „Komunalno“ spremno biti partner Vladi Brčko distrikta BiH u svim pozicijama i na svim poljima.

„Današnji posjet gradonačelnika i dogradonačelnika pokazuje da osnivač, izvršna i zakonodavna vlast vode mnogo više računa o statusu JP „Komunalnog Brčko“, našim problemima i sl. To je jedini put koji će dati rezultate ka stabilizaciji stanja u ovom poduzeću i siguran sam da ćemo naći rješenja. Mi smo spremni biti partneri Vladi u svim pozicijama i na svim poljima jer vjerujem da do konca godine možemo osigurati vrlo stabilno poslovanje, stabilnu financijsku situaciju, a, naravno, od gradonačelnika, dogradonačelnika i skupštinske većine očekujemo da nam svestrano pomognu kod ugovaranja nove cijene električne energije“, kazao je Đapo.