Градоначелник примио представнике СПКД „Просвјета“, Брчко, и хора „Србадија“, Бијељина

15.10.2018. Градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић данас је у Градској вијећници примио представнике СПКД „Просвјета“, Брчко, и хора „Србадија“, Бијељина, поводом предстојећег свечаног концерта хорова којим ће бити најављен 1. Међународни хорски фестивал „ФонФест“.

Image for news

Милић је у разговору казао да ће подржати организовање „ФонФеста“, који ће представљати дио укупне културне баштине на простору Дистрикта, а његово одржавање планирано је за сљедећу годину. 

„Што се тиче локалне структуре власти овдје у Брчком, наравно да ћемо подржати организацију таквог фестивала јер он представља дио укупне културне баштине овдје, на простору Дистрикта. Вјерујем да ћемо тај фестивал учинити и традиционалним и да ће он заједно са другим активностима ‚Просвјете‘ значајно допринијети очувању и афирмацији српског културног стваралаштва на простору Брчко дистрикта БиХ“, казао је Милић. 

Десанка Тракиловић, диригент хора „Србадија“ из Бијељине, казала је да је радује да су Брчаци одлучили да организују овакав фестивал, који ће, како је нагласила, највјероватније прерасти у велики фестивал. 

„Драго ми је да ће један овакав фестивал догодине окупити много квалитетних хорова, диригената, младих људи који ће доћи у овај град и који ће размијенити различита искуства. Надам се да ће фестивал прерасти и у велики фестивал и очекујем да ће бити велике подршке свих“, казала је Тракиловић. 

Представник хора СПКД „Просвјета“, Брчко, Јелена Лугоња је казала да је „ФонФест“ замишљен као фестивал хорова међународног карактера који ће трајати дуже од једног дана. 

Она је позвала и све грађане да дођу у суботу 20. октобра у 19 часова у Дом културе у Брчком на свечани концерт хора СПКД „Просвјета“, Брчко, на ком ће наступити и хорови „Србадија“ и „Св. Стефан Дечански“, а који је својеврсна увертира за предстојећи фестивал. 

„ФонФест“ је замишљен као фестивал хорова међународног карактера гдје ће наступати и свјетовни хорови, мушки и женски, мјешовити, камерни, дјечји, духовни и надамо се да ће бити једна манифестација која ће трајати дуже од једног дана. Ми из организационог одбора позивамо све наше грађане да нам се придруже сада у суботу, 20. октобра, да заједно уживамо у једном дивном концерту. Концерт је уједно и најава 1. Међународног хорског фестивала „ФонФест“. Надамо се да ћемо овим концертом оправдати оно што планирамо наредне године, фестивал по којем ће град бити познат“, казала је Лугоња.

Посљедњи документи

еГрађани